news_banner

вести

Челустите за струг се механизмите за стегање сместени во чашката за струг, дизајнирани да го прицврстат работното парче на место. Тие доаѓаат во различни конфигурации, при што најчести се чаковите со 3 и 4 вилици. Изборот помеѓу нив зависи од специфичните барања за обработка и обликот на работното парче.

Разлики помеѓу чаковите за струг со 3 и 4 вилици:

Примарната разлика помеѓу чак за струг со 3 и 4 вилици лежи во нивниот дизајн и функционалност:

Чак за струг со 3 вилица: Овој тип е широко користен поради неговата способност брзо и рамномерно да ги фаќа цилиндричните предмети. Вилиците се движат истовремено кога чакот е затегнат, што го прави идеален за повторливи задачи каде брзината и ефикасноста се клучни. Вообичаените големини вклучуваат 8-инчни и 10-инчни чаши.

Чак за струг со 4 вилици: За разлика од чак со 3 вилици, чак со 4 вилици овозможува независно прилагодување на секоја вилица. Оваа карактеристика е корисна за држење на работните парчиња со неправилна форма или за прецизно центрирање. Потребно е повеќе време за поставување, но нуди поголема флексибилност и прецизност во машинските операции.

2

 

Дополнителни опции за чак

За специјализирани апликации, корисниците на струг може да размислат и за 6-челусти или дури и поголеми 8-инчни и 10-инчни чаши, во зависност од големината и видот на работното парче. Освен тоа, меките челусти за струг CNC и меките челусти Buck Chuck се одлични опции за оние кои имаат потреба од прилагодено држење на деликатни материјали или уникатни форми.

Заклучок

Изборот на вистинската чашка за струг е од суштинско значење за постигнување висококвалитетни резултати од обработката. Без разлика дали ќе се одлучите за конфигурација со 3 или 4 вилици, разбирањето на разликите и способностите на секој тип може значително да ја зголеми продуктивноста. За повеќе информации за големопродажните опции за чак за струг и висококвалитетни делови за чак за струг, посетете ја нашата фабричка веб-страница.

чак за струг# чак за струг # 4 чак за струг # 3 челуст за струг чак # 6 чак за струг # 8 инчен чак за струг # 10 инчен чак за струг # www.metalcnctools.com

1


Време на објавување: 27-ти септември 2024 година